Franta, ciclul Jupiter-Neptun si alegerile prezidentiale

Franta este o natiune cu Soarele in Balanta (nevoia de a forma aliante, de a media si de a negocia; de aici si rolul important pe care si-l doreste in Uniunea Europeana), Ascendentul in Pesti (creativitate, imaginatie)  si Luna in Berbec. Cea de-a cincea Republica Franceza a luat nastere in data de 28 septembrie 1958, ora 18:00.


Observam la prima vedere ca unul din ciclurile planetare majore pentru Franta este cel al lui Jupiter Neptun. In harta natala este in Scorpion iar recenta conjunctie a acestor doua mari planete in semnul Pestilor da nastere unui nou ciclu de 13 ani pentru natiunea franceza. Care va fi atat pozitiv (deoarece este vorba si de ciclul lui Jupiter, Marele Benefic, care incepe o noua calatorie de 12 ani prin casele zodiacului) dar si ...confuz, care denota poate confuzia poporului francez in ceea ce priveste mesajele primite de la politicieni si alegerea pe care trebuie sa o faca in cadrul scrutinului din data de 24 aprilie 2022. Actualul presedinte Emmanuel Macron (nativ Sagetator cu Ascendentul in Capricorn) nu mai este popular. In ceea ce o priveste pe contra-candidata sa, Marine Le-Pen (nativa Leu cu Ascendentul in Balanta), aceasta are in programul sau de guvernare intentia de a scoate Franta din NATO si militeaza pentru o apropiere fata de Rusia.

Economistul si astrologul francez Jean Francois Richard spune pe blogul sau  http://forum.bourseanticipations.com ca indiferent cine va iesi presedinte in cadrul scrutinului din 24 aprilie nu isi va tine promisiunile electorale. Careul dintre Saturn si Uranus contribuie deja la cresterea cresterea dobanzilor.

Franta este influentata de ciclul Jupiter-Neptun si acesta se regaseste in hartile a trei dintre cele cinci Republici Franceze de pana acum. De-a lungul istoriei, in aceste trei situatii au urmat multe schimbari de prim-ministri de-a lungul anilor. Prin urmare, Jean Francois Richard se asteapta la o perioada dificila (recesiune economica, cresterea dobanzilor) pentru Franta, avand in vedere contextul mondial actual.

Va recomand cartea sa ''La grande Mutation vue par l'astrologie" in care prezinta anii 2020 si influenta ciclurilor planetare care se vor forma in 2024 si 2026 asupra economiei Frantei si a celei mondiale.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jupiter in Taur

Casa a XII-a si valentele sale (I)

Tranzitul lui Pluton la Luna- Once in a life time event