Conjunctia Jupiter Neptun in Pesti

Astazi suntem martorii unui important eveniment astrologic, conjunctia Jupiter-Neptun. Orice astrolog care se respecta a scris sau a mentinat despre acest lucru 😊. Este un eveniment rar, cu implicatii deosebite pentru urmatorii 13 ani mai ales in contextul geo-politic si pandemic actual. Prin urmare nu puteam sa omit mentionarea acestui eveniment si pe blogul meu :). Spre deosebire de majoritatea colegilor mei, eu ma voi axa pe ceea de s-a intamplat in timpul conjunctiei trecute din zodia Pesti, din martie 1856.

In 1856 a fost Razboiul Opiumului. In prezent opiumul si morfina ar putea fi din nou in centrul atentiei din cauza contextului pandemiei. In 1856 Georges Eugene  Haussmann a transformat Parisul prin designul propus. In 2022 vedem un nou Paris, mai verde, cu mai multe surse de apa, un fluviu Sena mai curat si mai aerisit. Tot in 1856 Orasul Luminilor a devenit un spatiu meditativ si religios (recunoastem astfel arhetipul Pestilor).

In Marea Britantie, William Morris a inaugurat faimoasa sa Casa Rosie (Red House) in timpul ultimului tranzit Jupiter Neptun in Pesti. O roata a dorintelor a fost atractia principala. Si-a dorit de asemenea un spatiu mare, pentru meditatie pentru toata spriritualitatea pre-raphaelita. A creat gradini. Trendul in arhitectura se intoarce in 2022 datorita trigonului pe care Jupiter Neptun il face zodiei Rac (proprietati, planificarea orasului).

In 1856 decesele cauzate de cholera au declansat nevoia oamenilor de a sti ca cei dragi au pasit in siguranta in lumea de dincolo si ca ar putea fi contactati. Vedem ca in prezent tot mai multi oameni cauta informatii despre trezirea spirituala sau urmeaza o cale de dezvoltarea spirituala sub indrumarea unor maestri.

Printre evenimentele marcante din 1856 regasim urmatoarele: Rusia semneaza Tratatul de la Paris de catre Rusia,  care pune astfel capat Razboiului Crimeei, prima conventie a Partidului Republican (SUA) in Philadephia, debutul celui de-al doilea Razboi al Opiumului intre Anglia si China cu Incidentul Arrow pe Raul Pearl, parasirea orasilui Iowa de catre 500 de Mormoni cu destinatia Salt lake City, ducand tot ce aveau cu ei in doua vehicule manevrate manual (regasim asadar din nou iar influenta acestei conjuntii in sfera spirituala).

Pentru mai multe informatii despre acest eveniment astrologic va recomand site-urile de mai jos:

Exploring Jupiter-Neptune Conjunctions Through History – Mel Priestley

The Jupiter Neptune Conjunction 2022 – Jessica Davidson

Cred ca v-ati dat deja seama ca suntem martorii unei perioade cu implicatii profunde in toate aspectele vietii. In opinia mea si ancorarea intr-o forma de spiritualitate autentica (influenta zodiei Pesti) ne poate da forta si curajul sa parcurgem mai usor anii urmatori.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jupiter in Taur

Casa a XII-a si valentele sale (I)

Tranzitul lui Pluton la Luna- Once in a life time event