Portret Madeline Albright

Am fost dintotdeauna atrasa de biografii sau de romanele autobiografice. Voiam sa invat din povestile de viata ale diverselor personalitati cum au reusit sa depaseasca diferite momente dificile din viata / cariera lor. Cu Pluton in Ascendent sunt atrasa de tot ceea ce inseamna putere/oameni puternici si mister iar marcajul pe zodia Capricon isi spune cuvantul in ceea ce priveste interesul meu ranguri si onoruri inalte. Mai ales daca acestea sunt femei. Hilary Clinton, Michele Obama, Angela Merkel, Regina Maria sunt cateva dintre biografiile care se regasesc in biblioteca mea.


In urma cu cateva zile a trecut in nefiinta o alta mare doamna a policticii internationale : prima femeie secretar de stat al SUA, Madeline Albright. A fost al 64-lea Secretar de Stat al SUA in perioada 1997-2001 in timpul mandatului presedintelui Clinton. Fiica unui diplomat, s-a nascut in Republica Ceha si a ajuns cu familia in SUA in noiembrie 1948. A fost casatorita cu Joseph Albirght timp de 23 de ani avand impreuna trei fiice. In mai 2012 i-a fost decernata Medalia Presidentiala a Libertatii de catre presedintele Barack Obama. In data de 23 martie 2022 a decedat din cauza unui cancer la varsta de 84 de ani in Washington, D.C.


Madeline Albright este nativa Taur, nascuta la 15 mai 1937, cu Luna in Rac si Nodul Nord (NN) in Sagetator. Avand in vedere ca nu se cunoaste ora de nastere voi analiza harta natala pozitionand Soarele in casa I. Soarele conjunct cu Mercur o inzestreaza cu o minte clara, dorinta de a invata lucruri noi, de a acumula noi experiente si nevoia unei activitati mentale constante ( ceea ce a si facut in activitatea sa profesionala, fiind pusa in situatia de a asimila informatii din toate domeniile si de a lua si prezenta decizii rapide dar si intelepte pe baza acestora).


Luna (emotii, sentimente) in Rac in domiciliu arata dorinta sa interioara de a se dedica unei cauze care sa implice tara si patriotismul iar conjunctia cu Pluton o inzestreaza cu o imensa forta interioara, capacitate de persuasiune si intuitie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jupiter in Taur

Casa a XII-a si valentele sale (I)

Tranzitul lui Pluton la Luna- Once in a life time event