Harta SUA si prima intoarcere a lui Pluton

Statele Unite ale Americii au luat fiinta in data de 4 iulie 1776, o data cu semnarea declaratiei de independenta.  Harta de mai jos (denumita si Sibly chart) a fost ridicata pentru ora 5:10 pm, Philadeplhia, Pensilvania, ora acceptata pe baza evenimentelor istorice de majoritatea astrologilor.


Observam ca SUA sunt o natiune aflata sub semnul Racului, cu Luna in Varsator si Nodul Nord in Leu. 

In data de 16 februarie Pluton se va intoarce la pozitia sa natala, in opozitie cu Soarele din Rac, ceea ce indica o perioada de schimbari majore si irevocabile in multiple domenii. Aceasta intoarcere va fi urmata de alte doua, pe 11 iulie 2022 si 28 decembrie 2022, o data cu retrogradarea lui Pluton si intoarcerea sa in miscare directa. Se incheie astfel primul ciclu al lui Pluto iar valorile fundamentale ale Constitutiei SUA sunt puse acum la incercare. Problemele legate de mediu si utilizarea sau abuzul de resurse naturale sunt cateva dintre subiectele care ar putea fi in atentia publicului avand in vedere ca semnul Capricornului este un semn de pamant.  Pluton in Capricorn (exaltarea lui Marte) descrie o natiune care a luat nastere prin sfidarea unui vechi sistem cu scopul de a construi un sistem cu libertati mai mari, rezistent in timp. Dispozitorul lui Pluton, Saturn, este in Balanta si indica dorinta natiunii americane de a avea oportunitati corecte si echilibrate pentru toata lumea.

Aspectul planetar din februarie ar putea fi cel mai problematic dintre cele trei deoarece coincide cu o conjunctie Venus Marte la acelasi grad. In ziua intoarcerii lui Pluton, Marte si Venus sunt conjuncte la gradul 19 Capricorn insa aproximativ doua saptamani mai tarziu, pe 3 martie 2022, ele vor forma o conjunctie cu Pluton la gradul 27 Capricorn. Un alt aspect tensionat de luat in considerare este aspectul de cuadratura pe care Neptun in tranzit in Pesti (la 22 de grade) il face cu Marte din harta SUA, aflat la 21 grade Gemeni.

Tranzitul actual al lui Pluton a inceput in 2008, an care a coincis cu o criza economica majora in SUA si alegerea primului presedinte american de culoare. De data aceasta,  Saturn (dispozitorul) era in opozitie cu Uranus, subliniind astfel schimbarile din societate. 

Tranzitele planetelor in semne de pamant arata nevoia de a reduce excesele si de a alege masuri mai sigure, conservative. Prin urmare, este posibil ca incepand cu a doua jumatate a lunii februarie sa observam o contractie a economiei SUA, avand in vedere ca majoritatea populatiei consuma tot mai putin si traieste din ajutoare financiare si imprumuturi.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jupiter in Taur

Casa a XII-a si valentele sale (I)

Tranzitul lui Pluton la Luna- Once in a life time event