Harta NYSE (New York Stock Exchange)

Bursa de la New York ( NYSE) a luat fiinta in data de 17 mai 1792 , 10:10 am in New York. Data si orsa sunt destul de precise, fiind prezentate de catre astrologul Loise McWhriter, care a publicat in 9137 cartea sa " Prognoza pietei bursiere folosind astrologia''. Harta unei companii sau institutii se analizeaza ca orice harta, subliniind semnificatorii astrologici ai obiectului de activitate al companiei respective.

In cazul NYSE observam ca aceasta este Taur cu Ascendent on Leu si Luna in Berbec. Soarele ( personalitatea companiei) se afla in semnul financiar al Taurului alaturi de Mercur (comert, tranzactii) si Venus in domiciliu (bani). Intr-o harta natala Luna fera informatii despre cum reactionam la stimuli. In harta NYSE indica atitudinea publicului fata de companie. Fiind in Berbec, primul semn din zodiac, denota interes, actiune, dorinta de a fi printre primii, de a conduce. Iar bursa de la New York atrage interesul investitorilor iar prin volumul tranzactiile este una dintre cele mai importante burse de pe glob.

.


Ascendentul in Berbec arata de asemenea stralucirea si atentia de care se bucura atat din partea investitorilor cat si a companiilor care doresc sa fie prezente aici. Uranus (care in astrologia financiara este asociata cu pietele bursiere) in Ascendent arata clar specificul acestei companii (tranzactii financiare) dar si faptul ca poate intampina suisuri si coborasuri si ca elemente neasteptate, imprevizibile pot sa apara (cum ar fi volatilitate extrema, schimbari de trend). 

In ceea ce priveste tranzitele si situatia actuala notam steliumm-ul Venus - Marte - Pluto in Capricon in casa a VI-a (casa financiara)  caruia i s-a adaugat Luna timp de doua zile. Capricornul este asociat cu structura, ordinea, rigiditatea. Pluto cu moartea, renasterea si transformarea. Aflat in ulitmul sau an in tranzit in Capricorn contribuie din plin la transformarea acestei institutii. Uranus si Nodul Nord in tranzit in Taur, Soarele si Jupiter in tranzit Pesti in casa a VIII-a (care face parte din axa financiara dintr-o harta natala), Saturn in tranzit in opozitie cu Ascendentul alaturi de semi-careul Jupiter-Pluto sunt cateva dintre elementele care au dus la scaderea indicilor bursieri din ultimele zile.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jupiter in Taur

Casa a XII-a si valentele sale (I)

Tranzitul lui Pluton la Luna- Once in a life time event