Ce este astrologia financiara si la ce ne ajuta?

Asa cum astrologia natala studiaza harta unei persoane cu scopul de a intelege mai bine personalitatea sa, punctele forte si de imbunatatit tot asa si astrologia financiara studiaza astrogramele diferitelor momente semnificative din evolutia pietelor financiare sau din viata unei companii sau a unei valori tranzactionate.

Aceasta ramura a astrologiei include si studiul relatiilor ciclurilor planetare cu ritmurile pietelor financiare. Ajuta de asemenea sa identificam perioadele de modificare de trend, cand anume ar putea avea loc pe pietele financiare o schimbare sau o fluctuatie majora iar valoarea unui bun sau a unui activ ar putea sa creasca ori sa scada.

Primul astrolog care a folosit aceasta stiinta straveche pentru prognoza pe piata bursiera si financiara se numeste Louise McWhriter (19.10-1896 - 1.11.195) ea fiind o pionera in acest domeniu. In 1937 a publicat singura sa carte, " Astrologia si prognoza pe piata financiara". Se presupune ca numele sau este un pseudonim pentru faimosul trader financiar William Delbert Gann (6.06.1878-18.06.1955), care a dezvoltat diferite metode de analiza tehnica.

Teoria Louisei McWhriter include trei idei: tranzitul Nodului Nord prin zodii, Luna Noua si influenta acesteia asupra hartii Bursei de la New York (NYSE) si studiul hartii primei tranzactii a unei actiuni sau a unei marfi la bursa.

O data cu intrarea Nodului Nord in Varsator se inregistreaza un minim al activitatii economice, care isi va relua mersul in momentul in care Nodul Nord va tranzita zodiile Capricorn si Sagetator si va atinge un maxim o data cu ingresul Nodului Nord in Leu. Ultima oara cand Nodul Nord a tranzitat Varsatorul a fost in 2008 (de mentionat ca a fost conjunct si cu Uranus, planeta imprevizibilului si a schimbarilor bruste) iar omenirea s-a confruntat cu criza financiara din 2007-2008. Avand in vedere ca in prezent Nodul Nord se afla in tranzit in Taur, conform teoriei de mai sus deducem ca in general activitatea economica urmeaza o panta descendenta. Iar daca tinem cont si de conjunctia Nodului Nord cu Uranus din luna iulie a acestui an notam ca poate urma o perioada, sa zicem delicata, din punct de vedere financiar.

Zodia Taurului este asociata cu resursele, profitul, banii, stabilitatea, confortul material si financiar. Lui Uranus pe de alta parte, ii sunt atribuite lipsa de predictibilitate si control, revolutia, noutatea, elementul surpriza, nevoia de libertate si de independenta. Prin urmare, tranzitul Nodului Nord si al lui Uranus in Taur sugereaza ca ne putem confrunta la nivel modial cu schimbari neasteptate sau ajustari din punct de vedere economic, ca banii (ca resursa financiara) pot cunoaste transformari iar resursele (Taur) revin in atentia noastra (prin nevoia de a le proteja, de a le conserva si de a identifica noi resurse). In apropierea ultimului tranzit al Nodului Nord in Taur (2003-2004) s-a lansat moneda euro (ianuarie 2002). Intre 1983 si 1985 a fost foamete in Ethiopia (Nodul Nord a fost in Taur intre 1984 si 1986) iar cantareti celebri din toata lumea au cantat in scop umanitar donand incasarile pentru a veni in ajutor.

Tranzitele anterioare ale planetei Uranus in Taur au condus la noi inventii cu ajutorul carora omenirea a putut obtine un profit mai mare (cu mai putina munca). Intre 1767 si 1775 a avut loc Revolutia Industriala, intre 1850 si 1859 Goana dupa Aur din California iar intre 1934 si 1942 inventiile din timpul celui de-al doilea razboi mondial care au ajutat omenirea sa isi revina mai usor dupa razboi.

Insa, asa cum in timpul Golden Rush oamenii au dorit sa se imbogateasca rapid este posibil ca si acum sa asistam la o lacomie a unora dintre noi, care ar vrea sa foloseasca noile tehnologii (inteligenta artificiala, tehnologia blockchain sau tranzactiile cu cryptomonede) pentru a acumula resurse financiare. De asemenea, ne vom confrunta cu o continuare a restructurarii industriei bancare, mai ales ca Pluto (moarte, renastere, transformare) isi va incheia in 2023 tranzitul sau in Capricorn, tranzit care a presupus distrugerea a tot ceea ce era vechi si nu avea un fundament real.

Avand in vedere ca nivelul de constiinta al umanitatii a evoluat imi exprim speranta sau mai bine zis imi doresc ca acesta revolutie tehnologica (pentru ca este o noua revolutie, un salt/progres tehnologic) sa fie in avantajul umanitatii iar noi oamenii sa folosim cu intelepciune inteligenta artificiala. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jupiter in Taur

Casa a XII-a si valentele sale (I)

Tranzitul lui Pluton la Luna- Once in a life time event