Banii - cum îi facem și cum îi păstrăm (I)

Într-o lume aflată în continuă schimbare și influențată din ce în ce mai mult de progresul tehnologic putem fi nevoiți de-a lungul vieții sa ne reorientăm profesional de câteva ori. Cu excepția meseriilor vocaționale (profesori, medici, contabili, asistenți medicali) marea majoritate a oamenilor au un loc de muncă pe care îl pot pierde din cauza unor factori independenți de voința lor, cum este și cazul crizei actuale datorate pandemiei de coronavirus.

Într-o hartă natală există câțiva indici astrologici care oferă o privire de ansamblu asupra meseriei care i se potrivește unei persoane precum și din ce activități poate obține bani (serviciu sau hobby-uri). În acest articol voi prezenta cateva idei referitoare la cum facem banii dar și mai important, cum îi gestionăm și cum  îi păstrăm.

Câteva considerații generale:

  • Axa financiară într-o hartă natală este axa caselor II -VIII
  • Banii și posesiunile materiale sunt chestiunile casei a II-a, planetele situate aici indicând atitudinea nativului față de bani
  • Două sau mai multe planete în această casă arată faptul că domeniul material joacă un rol important în viața nativului
  • Opozițiile planetare pe axa caselor II și VIII pot indica o problemă a nativului legată de bani 
  • Casa a II-a – banii proveniți din muncă proprie, talentele, resursele
  • Casa a VIII-a – banii partenerului, moșteniri (dpdv financiar)
  • Aspecte armonioase între Venus și Jupiter și guvernatorii caselor II–VIII, Venus sau Jupiter în Casa a II-a și/sau în Casa a VIII-a
  • în completarea casei II și VI, casa a X - a oferă informații despre imaginea socio-profesională, cariera și cum ne poziționăm în societate 

Într-o hartă natală Jupiter, Venus și Pluto, prin plasament în zodie / casă astrologică și prin aspectele pe care le fac cu celelalte planete oferă indicii legate de obținerea și gestionarea banilor de către nativ.

  • Jupiter  - asociat cu reușita, învățământul superior, ceea ce se mărește într-un mod onorabil - bogație, prelați, biserici, șansa, generozitatea dar și excesele; se consultă în harta natală pentru a cunoaște șansa nativului și a copiilor săi; are domiciliul în Săgetător și Pești, exaltarea în Rac, căderea în Fecioară și Capricorn și exilul în Gemeni 
  • Venus - asociată cu iubirea, sociabilitatea și posesiunile materiale; se consultă în harta natală pentru a analiza și ceea ce ne face placere, inclusiv confortul financiar; are domiciliul în Taur și Balanță, 
  • Pluto - asociat cu subconștientul, instinctele primare, moartea, transformarea și regenerarea, crizele și evoluția iar din punct de vedere financiar cu marile finanțele / banii în sens larg; în harta natală indică sectorul de viață unde vom cunoaște transformări, uneori chiar radicale; are  domiciliul în Scorpion, exaltarea în Berbec și Leu, căderea în Balanță și Capricorn iar exilul în Taur ;  fiind o planetă care stă mult timp într-un semn zodiacal (12-32 de ani) oferă informații despre predispozițiile, nevoile și dorințele generațiilor născute în timpul trecerii sale prin semne ; în prezent există 6 generații (G) Pluto: G1-Pluto în Leu (1939-1957), G2-Pluto în Fecioară (1957-1971), G3-Pluto în Balanță (1972-1983), G4-Pluto în Scorpion (1984-1995), G5-Pluto în Săgetător (1995-2008) și G6-Pluto în Capricorn (2008-2024)

     

    Partea norocului este un alt element astrologic pe care îl putem lua în calcul în identificarea activității din care putem obține bani. Acest punct arată sectorul de viață care are cele mai mari șanse de a-i oferi nativului mijloace de subzistență . Simbol al armoniei și al prosperitatii, poziția PF în semne și case arată planul în care nativul va căuta cel mai bine să-și utilizeze energia pentru îndeplinirea idealurilor la care aspiră. Aspectele pe care planetele le fac la PF precum și guvernatorul zodiei în care se afla PF și poziția acestuia în hartă sunt indicii suplimentare despre vocația și succesul nativului. 

     În ceea ce privește Mijlocul Cerului (MC) acesta este punctul de maximă ascensiune, punctul din astrogramă în care Soarele atinge cea maiînaltă poziție în ziua respectivă; Este legat de statutul social, drumul de urmat în carieră dacă dorim să ne simțim împliniți și fericiți. Semnificatia este vocațională pentru că indică tipul de meserie care ni se potrivește și care ne face să ne simțim împliniți; zodia în care se află MC, stăpânul acesteia în casă și semn precum și aspectele pe care planetele le fac la MC oferă indicii suplimentare despre vocația nativului. În sistemul de case Placidus, MC coincide cu cuspida dintre casele a IX și a X-a. În sistemul de case pe semne întregi (whole signs), la latitudini medii poate să fie și în casa a IX-a sau a XI-a iar la latitudini mari chiar și în casa a VIII-a sau a XII-a.

     Presupunând că obținem bani dintr-o activitate sau meserie care ne face plăcere (sau nu :), însă uneori până descoperim ceea ce ne place experimentăm și alte locuri de muncă) cum îi și păstram ? Din punctul meu de vedere, casa a VI-a conține unele răspunsuri deoarece una din semnificațiile acesteia, pe lăngă cea vocațională este și cea legată de sănătatea fizică. Câștigăm bani dar este necesar să avem grijă și de sănătatea noastră, astfel încît să avem condiția fizică pentru a ne continua activitățile de orice fel.

      Casa a VI-a  reprezintă rutina, munca în calitate de subordonat (cum abordam relațiile cu colegii), cum muncim dar și dezechilibrele în ceea ce privește sănătatea (boala).   Stăpînul său în semn și casă oferă indicii despre cum putem aborda aspectele casei VI și ce putem face astfel încât să găsim un echilibru. ‘’Guvernatorul Casei VI arată ce faci când te îmbolnăvești sau ești stresat, de unde poți porni vindecarea și ce faci pentru a te destresa’’– menționează  astrologul Dan Ciubotaru într-unul din cursurile sale pe tema acestei case. În opinia sa, această casă este un indicator în a-ți alege o meserie portivtă pentru că dacă desfășori o activitate care îți aduce puține satisfacții te poți îmbolnăvi. 

     În opinia mea vechiul mod de a lucra, trăi și economisi nu se mai aplică iar confortul financiar este important deoarece in momentul în care avem datorii sau dificultăți financiare sănătatea și echilibrul interior devin fragile. În societatea noastră în momentul de față puține sunt persoanele care își păstrează stilul de viață activ / același nivel al veniturilor la vârsta pensionării. Prin urmare, a avea o strategie financiară devine din ce în ce mai important iar analiza hărții natale din punct de vedere vocațional este un punct de plecare.  Putem utiliza elemente de astrologie previzională pentru a identifica perioadele favorabile și cele solicitante din punct de vedere financiar (tranzitele lui Jupiter și Saturn prin casele financiare sau aspectele pe care aceste planete le fac la guvernatorii caselor financiare sau la restul planetelor importante din harta natală; profecții).

     În partea a doua a acestui articol voi exemplifica cele prezentate mai sus cu cîteva hărți ale unor nativi care au avut succes pe plan financiar însă au avut momente în care a fost necesar să își echilibreze casa a VI-a astrologică pentru a-și menține sănătatea și a-și continua activitatea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jupiter in Taur

Casa a XII-a si valentele sale (I)

Tranzitul lui Pluton la Luna- Once in a life time event