Astrograma Daniel Sandu

 

Zilele trecute am vizionat al doilea lung metraj al regizorului roman Daniel Sandu, “ Tata muta muntii”  film inspirat dintr-o poveste reala, la fel ca si primul sau lung metraj, “Un pas in urma serafimilor” (2017). Ambele productii au un mesaj puternic si ma duc cu gandul la o calatorie: a tatalui care porneste in cautarea fiului disparut si a tanarului elev in cadrul seminarului teologic care trece printr-un proces de transformare si maturizare pe parcursul anilor de studiu.

Daniel Sandu este Sagetator, nascut in data de 16.12.1977 la Piatra Neamt (ora necunoscuta). Dupa cinci ani de studiu in cadrul Seminarului Teologic din Roman si-a dat seama ca nu este potrivit pentru preotie si a ales sa studieze regia in cadrul Universitatii Media din Bucuresti.




Nativilor zodiei Sagetator le place sa exploreze spatii, culturi si civilizatii noi, sa calatoreasca si sa isi dezvolte spiritul de aventura. Gandesc in perspectiva si au mereu o imagine mentala de ansamblu a ceea ce vor sa realizeze. Sunt atrasi de partea spirituala sau filozifica a vietii pentru ca-i ajuta sa se cunoasca si sa se descopere in permanenta. Au nevoie de un oarecare spatiu de manifestare si de libertate de expresie si suporta mai greu constrangerile.

In cazul regizorului Daniel Sandu caracteristicile zodiei sale devin si mai importante deoarece pe langa Soare, in Sagetator se mai afla si Venus (iubire, socializare, relatii) si Neptun (imaginatie, misticism, dezvoltare spirituala). Probabil aceasta accentuare a zodiei Sagetator l-a determinat pe Daniel Sadu sa aleaga sa studieze in cadrul seminarului teologic din Roman. In cadrul unui interviu acordat ziarului Metropolis in 2017 acesta spunea: Ma confruntam cu problema ca imi doream sa fac ceva special in viata si nu prea vedeam optiuni speciale (..) In mintea mea s-au conectat niste idei cum ca as putea invata lucruri despre divinitate si despre cum sa ajut oamenii pe plan spiritual si mi s-a parut WOW’. Luna in Pesti din harta sa natala reflecta pe deplin cuvintele de mai sus: nevoia de conectare cu divinitatea si de a se pune in slujba celorlalti. Totodata acest plasament al Lunii ii confera intuitie, creativitate si capacitatea de a capta emotii din mentalul colectiv si de a transmite un mesaj (calitati care il ajuta in munca sa de regizor si scenarist).

Jupiter in exaltare in Rac ca stapan al celor doua Luminarii,  receptia mutuala dintre Mercur si Saturn sunt alte doua pozitii astrologice importante care il inzeastreaza pe Daniel Sandu cu capacitatea de a transpune cu usurinta in practica ideile pe care le are si de a transmite un mesaj puternic care sa capteze atentia publicului. Iar careul dintre Uranus din Scorpion si Marte in Leu l-a facut sa indrazneasca sa scoata la iveala subiecte sensibile asociate cu institutia Bisericii Ortodoxe Romane si sa aiba curajul sa faca o schimbare totala in cariera.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jupiter in Taur

Casa a XII-a si valentele sale (I)

Tranzitul lui Pluton la Luna- Once in a life time event