La Multi Ani, Elon Musk! La Multi Ani, Tesla Motors!


 

Tesla Motors a fost infiintata pe 1 iulie 2003 in San Diego, California, SUA, de catre Martin Eberhard si Marc Tarpenning si a fost tranzactionata pentru prima oara (Innitial Public Offer) la New York Stock Exchange in data de 29 iunie 2010. Co-fondatorul sau, Elon Musk (intrat in companie in februarie 2004) este nascut pe 28 iunie 1971 in Pretoria, Africa de Sud. Care este probabilitatea ca apropierea acestor date sa fie doar o coincidenta? 😊. Cei mai sceptici dintre voi (eventual zodii de pamant 😊) vor spune ca este mare iar ceilalti vor agrea poate faptul ca probabilitatea unei coincidente este mica.

Voi incepe acest articol cu o scurta analiza a hartii natale a lui Elon Musk. Ora nasterii fiind necunoscuta am ridicat harta in sistemul de case pe semne intregi, plasand Soarele in Casa I. Observam un nativ cu Soarele (personalitatea de baza) conjunct cu Mercur (gandirea) in Rac, cu Luna (emotii, sentimente) in Fecioara si Marte (actiune, impuls) conjunct cu Nodul Nord (calea de urmat pentru a ne simti impliniti) in semnul avargandist al Varsatorului (asociat cu eletcricitatea, inovatia si originalitatea).



Conjunctia Soare-Mercur il inzestreaza pe Elon Musk cu abilitatea de a povesti cu iscusinta si de a-si "impacheta" ideile in povesti astfel incat ele sa ajunga la sufletul auditorului. Soarele in Rac arata o persoana pentru care caminul, familia (si de ce nu confortul acesteia) sunt importante. Masina proiectata este un produs destinat uzului familial iar faptul ca este electrica arata preocuparea lui Musk pentru mediu (spuneam mai sus ca destinul sau este influentat de semnul Varsatorului, care este asociat si cu grija pentru umanitate)


Luna in Fecioara il inzestreaza cu pragmatism si cu capacitate de analiza si planificare. Este cunoscut faptul ca Tesla Motors nu a avut un parcurs tocmai lin (multi ani neinregistrand profit) dar Elon Musk a perseverat. Conjunctia lui Pluton cu Pars Fortunae (Partea Norocului) indica suisuiri si coborasuri in ceea ce priveste partea financiara din viata sa. Totusi, sextilul cu Jupiter din Scorpion, arata ca omul de afaceri poate avea succes din dezvoltarea unor domenii care au legatura cu explorarea lucrurilor misterioase si care nu sunt la vedere sau la indemana oricui (cum este si compania SpaceX, fondata in 2002, prin intermediul careia Musk a investit in proiecte legate de trimiterea de astronauti pe planeta Marte). De altfel,  conjunctia lui Marte cu Nodul Nord in Varsator indica faptul ca destinul lui Elon Musk este legat de actiunea intr-un domeniu neexplorat, ce tine de viitor si care vine in sprijinul oamenilor.


In harta infiintarii companiei Tesla Motors, observam aceeasi conjunctie Soare Mercur, alaturi de Saturn  in Rac (familie, publicul larg;compania tinteste piata de consum prin produsele sale) in trigon cu conjunctia Marte-Uranus (inovatie in ceea ce priveste miscarea) din Pesti. Opozitia lui Jupiter in Leu cu Neptun in Varsator sugereaza sperante false, iluzii (compania nu a ajuns pe profit nici la sapte ani de la lansare).






Conform articolului „TESLA, compania care ne uimeste!”(http://www.contributors.ro/economie/tesla-compania-care-ne-uimeste-i/) publicat in 2017 de Mircea Modan pe siteul www.contributors.ro  "Tesla, o companie care nu face profit este vazuta de investitori foarte bine [..] pentru ca perceptia buna este datorata  dinamicii vanzarilor,  a capitalului angajat, a structurii costurilor etc. Investitorul castiga nu din dividend ci din foarte probabila crestere a pretului actiunii. Si chiar daca nu va mai fi procentul  foarte mare din trecut este suficient sa fie mai mare ca media”.

In 2018, Ziarul Financiar scria intr-un articol despre miliardalul american ca acesta a fost actionat in judecata de catre Comisia pentru Garantii si Tranzactii Financiare a SUA sub acuzatia ca a indus in eroare investitorii. „Procesul a fost intentat dupa ce Elon Musk a transmis pe Twitter pe 7 august ca a obtinut fondurile necesare pentru delistarea de la bursa a companiei Tesla si trecerea acesteia sub control privat prin cumpararea in cadrul unei tranzactii de 420 dolari pe actiune, un anunt care a generat confuzie si a condus la cresterea valorii firmei pe piata bursiera".

Acestea sunt doar doua exemple care ilustreaza ceea ce spuneam mai sus despre opozitia Jupiter-Neptun.

Totusi, trigonul cu Pluto arata ca desi compania poate avea greutati are si forta necesara de a le depasi si de a iesi mai puternica. Conjunctia Saturn-Mercur arata intarzieri si dificultati in comunicare, cu alte cuvinte o traiectorie nu tocmai usoara. Doar prin munca sustinuta (atributele lui Saturn) compania isi poate castiga un loc si un renume pe piata. Cu tranzitul Nodului Nord in Gemeni peste Nodul Nord din harta natala, Tesla Motors va fi cu siguranta in lumina reflectoarelor pentru urmatorul an si jumatate.

Despre harta primei tranzactionari (harta IPO) a actiunii Tesla Motors putem spune ca este una norocoasa: Luna in trigon cu Soarele si in sextil cu Jupiter, Venus in Leu, Jupiter in trigon cu Punctul Norocului, Soare conjunct Mercur in opozitie cu Pluto si in cuadratura cu Uranus din Berbec. Incredere, stralucire, fortarea limitelor si asumarea de riscuri sunt cateva dintre cuvintele care descriu aceasta harta.  

 




Conform teoriei Louisei McWhirter, prezentata in singura sa carte publicata Astrology and Stock Market Forecasting, Soarele reprezinta esenta unei companii,  Luna este asociata cu atitudinea publicului fata de companie, iar Jupiter simbolizeaza norocul companiei. In harta Tesla IPO observam Soarele conjunct cu Mercur in Rac (produs din categoria bunurilor mobile destinat familiei – Rac). Deducem ca norocul companiei (Jupiter) este influentat de elemente si produse originale si inovative, excentrice (conjunctia cu Uranus, masina electrica fiind  un produs inovativ, original pe piata la momentul lansarii) iar publicul este interesat de companie atat timp cat aceasta ofera produse inovative din punct de vedere tehnologic (Luna in Varsator). Nodul Nord in Capricorn arata ca actiunea Tesla Motors ‚prinde la public’ cu pasi mici, pe masura ce produsul este testat, imbunatatit si capata increderea consumatorilor. Marte (actiune, miscare) si Saturn (maturitate, „testul timpului”) in Fecioara, chiar daca nu sunt conjuncte sunt un alt indiciu al faptului ca e nevoie de timp (Saturn) ca Tesla Motors sa culeaga roadele investitiilor sale. De altfel, pretul actiunii Tesla a crescut incet dar sigur pe parcursul a zece ani: a stagnat aproximativ sase ani in jurul unei valori medii de 250 USD, a atins pragul de 300 USD in 2017, iar in 2020 a depasit mai multe praguri atingand in prezent valoarea de 959 USD, pe fondul tranzitelor puternice din Capricorn (in opozitie cu Racul, zodia natala a companiei Tesla Motors, a hartii IPO dar si a lui Elon Musk). Insa evolutia pretului actiunii Tesla Motors corelata cu tranzitele astrologice va fi subiectul unei postari viitoare.

Jupiter conjunct cu Punctul Norocului in Leu in harta Tesla Motors este intr-adevar un indiciu de succes si popularitate al companiei dar si posibile fluctuatii financiare (datorita opozitiei cu Neptun). Jupiter este asociat cu expansiunea, cu dorinta de a avea mai mult iar daca acest aspect nu este bine gestionat poate duce la un esec. Este interesant ca in harta lui Elon Musk Punctul Norocului este conjunct cu Pluton, asociat si el in astrologia financiara cu finantele si banii. Doar ca acest aspect astral este un indiciu sigur de posibile pierderi financiare (Pluton fiind simbolul mortii si al renasterii in astrologie). Ceea ce s-a si intamplat, compania detinuta de Elon Musk avand in 2017 cea mai mare pierdere din istora sa de pana atunci, 619 milioane de dolari.

Observam ca elementul comun al celor trei harti este conjunctia Mercur-Soare, care pe Elon Musk il inzestreaza cu inteligenta si capacitatea de a comunica usor, de a transmite un mesaj cu impact asupra publicului larg. Si trebuie sa recunoasteam ca pana acum ne-a ‚fermecat’ cu ideile sale, unele deja puse in practica. Producerea de automobile electrice cu baterii pentru diminuarea poluarii, trimiterea de astronauti si cultivarea de plante pe planeta Marte, Solar City (acoperisuri fotovoltaice) si lansarea satelitilor Starlink fiind doar cateva dintre acestea.

La Multi Ani, Elon Musk! La Multi Ani, Tesla Motors!

 

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jupiter in Taur

Casa a XII-a si valentele sale (I)

Tranzitul lui Pluton la Luna- Once in a life time event