Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

               Tuturor ne-a fost adresata cel putin o data aceasta intrebare in timpul copilariei noastre. Doctorita, pompier, avocata, pilot, profesoara/educatoare posibil sa fi fost cele mai frecvente raspunsuri. Electrician, sofer sau bucatareasa probabil mai rar sau deloc.
  Pe masura ce am crescut unii dintre noi si-au ales meseria fie in functie de contextul socio-economic pe care l-au traversat (mai banoase, la moda)  fie in functie de dorintele sau recomandarile parintilor. Altii (mai norocosi) au optat pentru o activitate care le-a facut placere. Indiferent de situatie, in contextul globalizarii si al progresului tehnologic, ne confruntam din ce in ce mai des cu provocari in ceea ce priveste munca pe care o prestam. Pandemia pe care o traversam in momentul de fata este cel mai recent exemplu.
  Astrologia vocationala este acea ramura a astrologiei care analizeaza predispozitiile natale din harta unei persoane referitoare la tipul de meserie care i se potriveste. Exista mai multe elemente care se iau in calcul intr-o astfel de analiza insa daca dorim sa ne facem o parere de ansamblu despre cum abordeaza munca un nativ sau o nativa, cu ce talente este inzestrat/a si cum le poate folosi in societate ne uitam la casele astrologice II, VI si X.
  Casa a II-a reprezinta acel domeniu din viata in care ne putem folosi talentele si resursele (materiale si non-materiale) pentru a obtine bani.
  In casa a VI-a regasim informatii despre modul in care muncim in calitate de subordonat si cum abordam relatiile cu colegii.
  Iar casa a X-a descrie imaginea socio-profesionala, cariera si cum ne pozitionam noi in societate.
  Daca cele trei case sunt in semne de foc (Berbec, Leu, Sagetator) ni se potriveste o meserie care presupune curaj, dinamism, ambitie. In aceasta categorie se afla persoanele cu Ascendentul in  Rac, Scorpion sau Pesti.
  Daca cele trei case sunt in semne de de pamant (Taur, Fecioara,Capricorn) ni se potriveste o meserie care presupune analiza, cercetare, spirit practic si organizatoric. In aceasta categorie se afla persoanele cu Ascendentul in Leu, Sagetator sau Berbec.
  Daca cele trei case sunt in semne de aer (Gemeni, Balanta, Varsator) ni se potriveste o meserie care presupune flexibilitate, comunicare, schimbul de idei. In aceasta categorie se afla persoanele cu Ascendentul in Fecioara, Capricorn sau Taur.
  Iar daca cele trei case sunt in semne de apa (Rac, Scorpion sau Pesti) ni se potriveste o meserie care presupune empatie, intuitie, creativitate. In aceasta categorie se afla persoanele cu Ascendentul in Balanta, Varsator sau Gemeni.
  Voi prezenta mai jos semnificatiile principale ale casei a X-a in semne (adaptare dupa astrologul Mihaela Dicu - 'Primul pas spre horoscop'), aceasta fiind urmatoarea casa astrologica importanta intr-o harta natala, dupa Ascendent. Sistemul de case folosit este whole signes, unde fiecare casa ocupa o portiune de 30 de grade din banda zodiacala.
  Casa a X-a in Berbec (Ascendent in Rac) inzestreaza nativul/a cu mult curaj si dorinta de a-si influenta destinul. Aceste persoane evita rutina si pentru ele este important sa ajunga in varful ierarhiei. Isi pot alege cariere independente si este recomandat sa abordeze cu grija relatiile cu superiorii sau autoritatile deoarece datorita modului impulsiv in care relationeaza pot intra usor in discutii in contradictoriu.
  Casa a X-a in Taur (Ascendent in Leu) descrie un nativ/a care isi analizeaza cu atentie scopurile si mijloacele si care tinde sa se implice in actiuni a caror desfasurare o poate controla. Aceste persoane lucreaza bine in colaborare si rar isi doresc posturi de conducere. Isi pot schimba mai greu locul de munca sau meseria.
  Casa a X-a in Gemeni (Ascendent in Fecioara) descrie un nativ/a care are adesea mai multe abilitati dar care sunt mai greu de canalizat. Pentru a atinge succesulac este persoane isi folosesc logica, instruirea, dexteritatea si abilitatea de a specula oportunitatile. Se simt bine daca sunt in centrul atentiei si isi folosesc abilitatile de comunicare si interpretare.
  Casa a X-a in Rac (Ascendent in Balanta) descrie un nativ/a care se descurca excelent in relatiile cu publicul si poate fi adesea indiciu de faima si popularitate. Aceste persoane au succes cand isi folosesc abilitatile psihologice si empatia. Nu urmaresc neaparat succesul dar isi doresc atentia si aprobarea societatii.
  Casa a X-a in Leu (Ascendent in Scorpion) descrie un nativ/nativa pentru care recunoasterea, onorurile si autoritatea sunt importante. Aceste persoane pot fi adesea in pozitii de top, ele utilizandu-si talentele sau capacitatile organizatorice si administrare. Este recomandat sa nu faca compromisuri.
  Casa a X-a in Fecioara (Ascendent in Sagetator) descrie un nativ/nativa care adesea se specializeaza intr-un anumit domeniu. Chiar daca aceste persoane nu au rol de conducere pot juca un rol esential intr-un anumit domeniu. Este posibila schimbarea de cariera sau doua interese profesionale simultan.
  Casa a X-a in Balanta (Ascendent in Capricorn) descrie un nativ/nativa care aspira la o cariera care asigura conditii de lucru confortabile, contacte sociale placute si venituri satisfacatoare. Aceste persoane sunt inteligente si diplomate, calitati pe care le folosesc din plin pentru a obtine pozitia dorita. Adesea indica longevitate profesionala.
  Casa a X-a in Scorpion (Ascendent in Varsator) descrie un nativ/nativa care are o mare putere de focalizare asupra telurilor si pe care le urmareste cu tenacitate. Pentru aceste persoane cunoasterea, puterea si controlul sunt importante. Instinctul si intuitia le sunt de mare folos in cariera aleasa.
  Casa a X-a in Sagetator(Ascendent in Pesti) descrie un nativ/nativa optimist/a, care atrage ocazii favorabile in domeniul profesional. Dorinta de diversitate si de a experimenta poate duce la schimbari de orientare profesionala sau la urmarirea mai multor interese profesionale simultan. Uneori obtin succesul dorit in strainatate.
  Casa a X-a in Capricorn (Ascendent in Berbec) descrie un nativ/nativa tenace si cu multa putere de munca. Celebritatea vine mai greu si obtin succesul prin perseverenta. Pot avea obstacole sau intarzieri in cariera.
  Casa a X-a in Varsator (Ascendent in Taur) descrie un nativ/nativa ambitios/a si care are curajul de a deschide drumuri noi si dorinta de a lasa o marca distincta in urma. Majoritatea persoanelor cu acest marcaj atrag atentia publicului iar cariera lor poate fi adesea marcata de schimbari neasteptate.
  Casa a X-a in Pesti (Ascendent in Gemeni) descrie un nativ/nativa creativ/a, cu carisma si care se descurca bine cu publicul. Aceste persoane sunt atrase de mistere  sau subiecte controversate si este indicat sa isi descopere vocatia sau chemarea profesionala cat mai devreme.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Jupiter in Taur

Casa a XII-a si valentele sale (I)

Tranzitul lui Pluton la Luna- Once in a life time event